4 Aralık 2014 Perşembe

Suluin Mağarası

Suluin Mağarası, Antalya ili Finike ilçesi sınırları içinde yer alır. Mağaranın, Asya kıtasında yer alan en derin deniz mağarası olduğu iddia edilmektedir.

Suluin Mağarası, 80 metrelik giriş ağzı ile Asya'da yer alan en derin mağaradır. 1995 yılında gerçekleştirilen bir dalışta 122 metreye kadar inilmiştir. Ancak mağaranın dibine ulaşılamamıştır.


Finike ilçesine 1 kilometre uzaklıkta yer alan mağara halk arasında "İncirli Mağarası" olarak da bilinyor. Finike ilçesinin en güzel doğal zenginliklerinden birisi olan Suluin Mağarası'nda 1955 yılında Amerikalı bir dalış ekibinin yaptığı dalış, 122 metre sonunda büyük bir facia ile sonuçlanmış. Amerikalı dalış ekibinin iki üyesi 122 metrelik derinliğie ulaştığında burada hayatlarını kaybederler. Bu nedenle mağaraya giriş yasağı getirilir. Bu dalışın, Asya kıtasında yer alan mağaralar içinde en derin deniz mağarası derinliğine ulaştıkları kaydedilir.

Suluin Mağarası'nın içinde sarkıt ve dikitler gözlenmektedir. Mağaranın eskiden kuru bir mağara olduğu tahmin edilmiştir. 1995 yılında 83 metrelik bir derinliğie ulaşılmıştır. Bu derinlikteki kanallarda ilerlendiğinde 45 metre civarındaki bir derinlikte bir salonun içine girildiği sonucuna ulaşılmıştır. Bu salonda birçok dikit, sarkıt ve traverten oluşumlar tespit edilmiştir. Bu salona çıkan birçok yan kol olduğu da belirtilmektedir.

Photo by İshak Kara

Photo by İshak Kara

Photo by gökhan çetin

Photo by gökhan çetin

Photo by gökhan çetin

Photo by gökhan çetin

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 - 2018 Nerede Ne Gezilir | Tasarım : By Blogger Templates
En Üste Çıkın