1 Aralık 2014 Pazartesi

Borabay Gölü

Borabay Gölü, Amasya ili Taşova ilçesi sınırları içinde yer almaktadır. Gölün denizden yüksekliği 1030 metre, en derin noktası 36 metredir. Gölün boyu 675 metre, en geniş yeri 175 metre, ortalama genişliği 80 metre ve göl ortalama 25 metre derinliğe sahiptir.

Göl bir akarsuyun önünün bir heyelan nedeni ile kesilmesi sonucu oluşmuş bir heyelan set gölüdür. Göl, Bakanlar Kurulunca Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir. Göl çevresinde bungalov evler, gazino, kamp ve piknik alanları, doğa yürüyüşü parkuru ve dinlenme imkanları vardır.

Gölün etrafında kayın, sarıçam, sedir, kestane ağaçları yer almaktadır. Göl çevresinin bu manzarası göle rengi olan zümrüt yeşili rengini vermiştir. Ggölün güney kıyısı sarp ve diktir. Kuzey kıyısı piknik amaçlı kullanılmaya uygundur. Gölde kayık ile tur atılabilmekte ve göl etrafında temiz hava ortamında yürüyüş yapılabilmektedir. Belediye tarafından işletilen orman içi dinlenme tesisleri vardır. Borabay Gölü'nün kıyısında sükunetin tadını çıkarmak için piknik yapabilir, doğayı yaşamak için orman içindeki patikaları keşfe çıkabilirsiniz.

Gölde kızılkanat, yayın, sazan ve alabalık bulunuyor. Ancak gölde avlanmak yasak.

Photo by Emel Yamanturk

Photo by © Gökhan TOPALOĞLU

Photo by Emel Yamanturk

Photo by Emel Yamanturk

Photo by Emel Yamanturk

Photo by Emel Yamanturk

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 - 2018 Nerede Ne Gezilir | Tasarım : By Blogger Templates
En Üste Çıkın