3 Aralık 2014 Çarşamba

Fırnaz Koyu

Fırnaz Koyu, Antalya ili Kaş ilçesi sınırları içinde yer alır. Koy, mavi yolculuk yapanların güzergahları arasında yer almaktadır.

Fırnaz Koyu, Antalya ilinin Kaş ilçesinin Yeşilköy beldesi yakınlarında yer almaktadır. Koy çevresi koruma altında olduğu için bölgede herhangi bir tesis yer almamaktadır. Fırnaz Koyu, Muar Kürü ya da Muğar Kürü olarak da bilinir.

Koy, Kalkan'dan sonra 4 kilometre ilerledikten sonra Yeşilköy belde merkezine varmadan önceki yol ayrımı takip edilerek ulaşılır. Koruma altındaki koya çıkan yol topraktır. Bu nedenle bölgeye erişmek için zorlu bir yolculuk yapılması gerekmektedir. Koya ulaşmak için deniz alternatifini kullanmak isteyenler Kalkan'dan tekne kiralayarak koya ulaşabilirler.

Koya gelen turistlerin en önemli aktivitelerinden birisi, koy içerisinde yer alan ve insanı gençleştirdiğine inanılan çamur ile çamur banyosu yapmaktır. Likya Yolu üzerinde yer alan koyda yılın her mevsimi aynı berraklığını koruyan turkuaz renkli sularda denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bölgeyi ziyarete gelirseniz Likya döneminin en önemli eserlerinden birisi olan "Delik Kemer" su kemerini ziyaret etmeyi unutmayın. Delik Kemer Su Kemeri antik Patara'nın su sorununu çözmek için inşa edilmiştir.
Photo by cihankaragül

Photo by Osman_BEYOĞLU

Photo by cüneyt vulas

Photo by cihankaragül



Photo by cüneyt vulas

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 - 2018 Nerede Ne Gezilir | Tasarım : By Blogger Templates
En Üste Çıkın