3 Aralık 2014 Çarşamba

Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesi, Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Manavgat Nehri üzerinde yer alan bir şelaledir. Şelale, ırmak sularının 3 - 4 metrelik bir falezden düşmesiyle meydana gelir.

Manavgat Nehri, 78 kilometre uzunluğundadır. Manavgat Nehri 78 kilometrelik yolculuğu boyunca birçok doğal güzellik sergilemektedir. Bunlardan birisi de Manavgat Şelalesi'dir. Şelale, adını aldığı ilçeye 5 kilometre mesafededir. Şelale, 3-4 metre yüksekliğinin yanında bütün bir nehrin düşüşünü sergilediği genişliği ile de ayrı bir güzelliktedir. Şelalenin yanında piknik yapma imkanı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, şelale yakınlarında kurulmuş olan tesislerde bölgede yetişen alabalıklardan tadılabilir.

Manavgat Nehri'nin Homa Köyünde yer alan şelale, 28 metrelik yüksekliği ile ayrıca göz kamaştırmaktadır.

Şelaleye, ilçeden kalkan minibüslerle, kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Kent yaşamından bıkanların kolaylıkla ulaşabileceği bir noktadadır. Manavgat ilçesinden özel araçlar ile yaklaşık 15 dakikalık bir mesafededir. Şelaleden Side ilçesine ise yaklaşık olarak 20 dakikalık bir mesafe bulunmaktadır. Antalya il merkezine ise yaklaşık 80 kilometrelik bir mesafe bulunmaktadır. Bu da yaklaşık olarak 1,5 saatlik bir yolculuk yapmanız gerekebilir demektir.

Photo by Desco Biczo ©
Photo by Abdullah Kıyga

Photo by Azize P

Photo by nejat satıcı

Photo by Gori Bau

Photo by Heiner F.



0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 - 2018 Nerede Ne Gezilir | Tasarım : By Blogger Templates
En Üste Çıkın