4 Aralık 2014 Perşembe

Peynirdeliği Mağarası

Peynirdeliği Mağarası, Antalya'nın Kemer ilçesi sınırları içinde yer almaktadır. Mağara 150 metre uzunlukta ve girişe göre 19 metre derinliktedir.

Peynirdeliği Mağarası, Gedelme mevkiindedir. Gedelme Yaylası'na kadar ulaşım sıkıntısı yoktur. Özel araçlarınız ile gelebilirsiniz. Yayla merkezinden mağaraya kadar 5 dakikalık bir patika takip edilir.

Mağaranın toplam uzunluğu 74 metredir. Girişten sonra hafif bir eğimle -19 metrelik bir derinliğe inilir. Kurudur ve kısmen dikey bir mağara görünümündedir. Mağaranın son bölümlerinde küçük bir gölcük vardır. Sonbahar ayında mağaradak
 ölçülen sıcaklık 17 santigrat derecedir. Mağara ağzının büyük olması içerisi ile dışarısı arasında sıcaklık alış verişine olanak sağlamaktadır. Bu nedenle mağara içindeki sıcaklık zaman zaman değişir.

Mağara içinde sarkıt, dikit ve sütunlara rastlamak mümkündür. Mağara çevresindeki tarihi eserler, mağarayı ziyarete gelenlere sadece doğal bir ziyafet değil, tarihi bir ziyafet de sunmaktadır. Mağara yakınlarında Bizanslılara ait kalıntılar görülmektedir.

Photo by Guam

Photo by Artraider

Photo by Alexander AA

Photo by Alexander AA

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 - 2018 Nerede Ne Gezilir | Tasarım : By Blogger Templates
En Üste Çıkın