3 Aralık 2014 Çarşamba

Soğuksu Milli Parkı

Soğuksu Milli Parkı Ankara ili Kızılcahamam ilçesi sınırları içinde yer almaktadır. Bölge, 1959 yılında milli park olarak tesis edilmiştir. Park içinde kaplıcalar bulunmaktadır. Orman, sarıçam ağırlıklıdır. Orman arazisi volkanik kayaçlardan oluşmuştur. Bu nedenle orman içerisinde birçok soğuk ve sıcak su kaynağı bulunmaktadır. Milli Parkın yüksekliği 1.000 ile 1.800 metre arasında değişmektedir. Milli Park içerisinde en yüksek rakımlı tepe, 1.789 rakımlı Arhut Tepesi'dir.

Milli Park içerisinde Karaçam, Sarıçam, Göknar ve Gürgen ağırlıklı bir ağaç çeşitliliği yer almaktadır. Ayrıca birçok küçük ağaç türleri de yer alır.

Milli Park içinde yaban domuzu, ayı, tilki, çakal, kurt, sincap, tavşan gibi memeli hayvan ve 160 civarında kuş türü yaşamaktadır.

Milli Park, günlük 12.000 kişilik ziyaretçi kapasitesine sahiptir. Milli Park içerisinde piknik masaları, piknik ocakları, çeşmeler, tuvaletler mevcuttur. Milli Park içerisinde restaurantlar, büfeler ve oteller de yer almaktadır.

Milli Park, İç Anadolu Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi'nin geçiş alanında yer alır. Yıllık ortalama 9,6 derecelik bir sıcaklık bulunmaktadır.

Milli Park 1183 hektarlık bir alan kaplamaktadır. Milli Park, İstanbul - Ankara Otoyolu'na sadece 2 kilometre mesafede yer almaktadır. Milli Park, Ankara iline 78 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Milli Parkın kuzeyinde "Kuzcupınarı Mevkii"nde; 10 - 12 milyon yıl öncesinde gerçekleştiği tahmin edilen volkanik faaliyetler sonucu taşlaşmış ağaçların yer aldığı bir fosil bölgesi bulunmaktadır.


Photo by kestanelipasta

Photo by Cemil özkan

Photo by Mr. Faruk Altay

Photo by Mr. Faruk Altay

Photo by Mr. Faruk Altay

Photo by Nezih MUİN

Photo by Mahmut BERBEROĞLU


0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 - 2018 Nerede Ne Gezilir | Tasarım : By Blogger Templates
En Üste Çıkın