4 Aralık 2014 Perşembe

Zeytintaşı Mağarası

Zeytintaşı Mağarası, Antalya'nın Serik ilçesinin Akbaş köyü yakınlarında bulunmaktadır. Mağaranın toplam uzunluğu 233 metre kadardır.

Zeytintaşı Mağarası, Antalya ilinin Serik ilçesinde, ilçe merkezine 15 kilometre mesafede yer alan Akbaş köyünün Gökçeler mahallesinin güneydoğusunda, Zeytinlitaş Tepesinin güney yamacında yer almaktadır. Mağaraya Serik'ten Urundu - Deniz Tepesi - Kızıllar - Gökçeler - Akbaş yoluyla gidilmektedir. Gökçeler mahallesinden sonra 400 metrelik bir tali yol ile mağara önüne kadar varılmaktadır.

Mağara, bir taşocağı işletmesi için yapılan çalışmalar sırasında tesadüfen keşfedilmiştir. Bu çalışmalar sırasında damlataşları ile fark edilen mağara hemen koruma altın alınmıştır. Koruma altına alınan ve girişi kapatılan mağaranın içindeki sarkıt ve dikitler tahrip olmadan korunabilmiştir.

Mağara halen gelişim halindedir. Yer yer yarım metreyi bulan sarkıt ve dikitler ile karşılaşılmaktadır. Mağara içinde, "makarna sarkıtlar" denilen oluşum gözlenmektedir. Bu doğal oluşum Türkiye'de çok fazla görülmemektedir. Mağara içinde yer alan sütunların arasında yer alan gölcükler de mağarayı daha çekici hale getirmektedir. Mağara günümüzde ziyarete açıktır.

© http://www.rehber.be

© http://www.ajansbir.com/

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 - 2018 Nerede Ne Gezilir | Tasarım : By Blogger Templates
En Üste Çıkın