3 Aralık 2014 Çarşamba

Kalkan

Kalkan, Antalya ili Kaş ilçesine bağlı turistik bir beldedir. Bölgede birçok tarihi site ve muhteşem plajlar bulunmaktadır. Kalkan, eskiden bir balıkçı kasabasıydı ve Kaş ile Fethiye ilçesindeki tek güvenilir liman olarak yer almaktaydı. Kalkan, deniz kenarında yer alan beyaz boyalı evleri ile meşhurdur.

Kalkan'ın beyaz boyalı evleri çoğunlukla dikkat çekiyor olsa da beldedeki eski evlerin çoğu dönemin Rum nüfusundan kalmadır.  Beyaz evleri ile Kalkan, Bodrum'u andırmaktadır. Kalkan'ın Bodrum'dan farkı, Kalkan'ın insan eli ile tahribata daha az uğramış olmasıdır.

Kalkan, denizi, plajları; tarihi ve doğası ile ön plana çıkmaktadır. Antik Likya'nın limanlarında birisidir Kalkan. İngilizler tarafından "güvenli liman" olarak adlandırılır. Beldede İngilizlerin birçok evi olduğu görülür. Bölgeyi ziyaret eden İngilizlerin Kalkan'a yerleşmeye karar vermeleri pek şaşırtıcı değil.

Kalkan her yıl yerli - yabancı birçok turisti ağırlamaktadır. Kalkan'da konaklama imkanı yeterli olduğu için bu konuda herhangi bir sıkıntı çekilmemektedir. Tatil köyleri, oteller, pansiyonlar... Bütçenize göre konaklama imkanı bulabilirsiniz.

Photo by h.aygor

Photo by h.aygor


Photo by Orhan DURGUT

Photo by h.aygor

Photo by İ.Yaşartekin

Photo by Rumpelstilstkin

Photo by rhdphoto





0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 - 2018 Nerede Ne Gezilir | Tasarım : By Blogger Templates
En Üste Çıkın