3 Aralık 2014 Çarşamba

Kurşunlu Şelalesi

Kurşunlu Şelalesi Antalya ilinde yer almaktadır. Şelale 18 metre yükseklikten dökülmektedir. Şelale, 2 kilometrelik bir kanyonun içinde yer almaktadır.

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı 21 Mayıs 1991 yılında kurulmuştur. Tabiat Parkına Antalya şehir merkezinden 23 kilometrelik bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz. İl merkezinden 30 dakikalık bir yolculuk ile bu eşsiz doğa güzelliği ile karşılaşacaksınız. Tabiat Parkı'na, Antalya - Aksu karayolu üzerindeki Soğucak Köprüsü'nden hemen sonra ayrılan yolu takip ederek 8 kilometrelik bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz. Şelaleye, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı belediye otobüsleri ile de ulaşabilmek mümkün. Aynı güzergahı takip eden otobüsler ile Yukarı Düden Şelalesi'ni de ziyaret edebilirsiniz.

Kurşunlu Şelalesi, Antalya ilinin en çok ziyaret edilen noktalarından birisidir. Yemyeşil bir vadi içinde yer alır. Şelalenin çevresini gezmek yarım saatinizi alabilir. Şelale çevresinde yer alan gölcüklerde birçok balık yaşamaktadır.

Kurşunlu Şelalesi çevresinde yeme-içme alanları, büfeler, hediyelik eşya dükkanları gibi mekanlar bulunmaktadır. Birçok ihtiyacınızı buradaki dükkanlarda görebilirsiniz.

Şelale çevresinde kızılçam, doğu çınarı, defne, yabani zeytin, sakız ağacı, alıç, zakkum gibi bitki türleri, doğal bitki örtüsünü oluşturur. Bölgede saz tavuğu, karabatak, ispinoz, su çulluğu, domuz, tilki, tavşan, sansar gibi hayvanlar da bölgede, doğal ortamlarında yaşamaktadır.

Photo by Máté Anna
Photo by patano

Photo by patano

Photo by Bedri Akçay

Photo by Serdar Bilecen

Photo by zaferkck

Photo by Vasilyev D.

Photo by patano

Photo by Neanderthaler



0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 - 2018 Nerede Ne Gezilir | Tasarım : By Blogger Templates
En Üste Çıkın