Yukarı Düden Şelalesi (İskender Şelalesi) Antalya ilinde yer almaktadır. Büyük İskender'in M.Ö. 334 - 333 yıllarında bu bölgeden geçerken atlarını sulattığı rivayet edilir. Bu nedenle de şelaleye İskender Şelalesi de denir. Şelale çevresi 1970 - 1972 yılları arasında Devlet Su İşleri tarafından piknik ve mesire yeri haline getirilmiştir.
Yukarı Düden Şelalesi, Antalya ilinin sıcağından kaçmak isteyenlerin en uğrak noktalarından birisidir. Şelaleler, güzelliğini sadece yaz aylarında değil, yılın dört mevsimi sergilemektedir. Kalabalık bir anda ziyaret etmek istemiyorsanız, sonbahar aylarını tercih etmenizi öneririm.
Yukarı Düden Şelalesi, Düden Çayı üzerinde yer alır. Düden Çayı iki kola ayrılmaktadır: Yukarı Düden ve Aşağı Düden.Yukarı Düden'de piknik yapabileceğiniz alanlar; Aşağı Düden'de ise gezzebileceğiniz geniş alanlar, kafeteryalar ve restaurantlar sizi beklemektedir.
Yukarı Düden Şelalesi, Antalya Merkez'e 10 kilometre mesafededir. Yukarı Düden Şelalesi'ne, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı otobüsler hizmet vermektedir. Antalya'dan Varsak minibüsleri ile de şelaleye ulaşabilmek mümkündür.
Düden Şelalesi'nin giriş ücreti kişi başı 3 TL'dir. Yaz aylarında 09:30 - 19:30, kış aylarında ise 11:00 - 18:00 saatleri arasında şelale alanını ziyaret etmeniz mümkündür.
Şelale manzarasını seyrederken yemek yiyebileceğiniz cafe ve reastaurantlarda güzel vakit geçirebilirsiniz. Bu mekanlarda hem sabah kahvaltısı, hem öğle yemeği hem de akşam yemeği yiyebilirsiniz. Yemeğinizi yedikten sonra şelale çevresinde gezebilme imkanınız mevcut. Gezmekten yorulduğunuzda şelale manzarasına karşı çayınızı yudumlayarak günün yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.
Şelalenin altında bir de mağara var. Mağaranın tek girişi var. Aynı yerden tekrar çıkış yapmanız gerekiyor. Mağara oldukça büyük. Mağarayı gezmek için biraz zaman ayırabilirsiniz. Uzun sürebilecek bu gezi size keyifli dakikalar geçirme fırsatı sunacaktır. Mağara içindeki şelaleye açılan bazı boşluklardan mağarayı farklı bir açı ile seyredebilme imkanını da elde edebilirsiniz.
Bu blogda yer alan bütün fotoğraflar, videolar ve diğer tüm materyaller; CC BY-NC-ND 2.0
Lisansı çerçevesinde kaynak gösterilerek ve ticari bir amaç güdülmeden, materyallerde herhangi bir
değişiklik yapılmadan kullanılmaktadır.
Blogdaki yazıları, fotoğrafları ve diğer materyalleri dilediğiniz gibi, hiçbir izne gerek duymadan
kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder