3 Aralık 2014 Çarşamba

Phellos

Phellos (Pınarbaşı), Antalya ili Kaş ilçesi Pınarbaşı Köyü'nde bulunan antik bir Likya kentidir. Phellos M.Ö. 4. yüzyılda oldukça önemli bir şehirdi. Daha sonra bir sahil kenti olan Antiphellos önem kazanırken Phellos önemini yitirir.

Phellos'a ulaşmak için Kaş - Finike karayolunun 10. kilometresindeki Ağullu'dan Çukurbağ'a doğru sapılır. Bu yol takip edilerek Pınarbaşı'na ulaşılır. Buradan yangın gözetleme kulesinin yanına kadar gitmek gerekir. Ayrıca Kaş üzerinden yaya olarak da antik yerleşime ulaşabilmek mümkündür.

Antik kentin akropolüe dar bir patika takip edilerek ulaşılır. Akropol, Kaş'a hakim bir konumdadır. Kentte yer alan lahitlerden, Phellos'un M.Ö. 4. yüzyılda önemli bir kent olduğunu anlayabiliyoruz. Hatta bu dönemlerde Antiphellos'un, Phellos'un limanı olduğunu anlayabiliyoruz. Daha sonraki zamanlarda Antiphellos gelişimini hızlandırırken Phellos yavaş yavaş önemini yitirmeye başlamıştır.

Phellos'tan günümüze çok fazla bir kalıntı gelmiş olmasa da halihazırda görülebilen kalıntılar ve çevresindeki doğal güzellik görülmeye değerdir.

Photo by maschuehle

Photo by maschuehle

Photo by maschuehle

Photo by maschuehle

Photo by maschuehle

Photo by SL&LS

Photo by SL&LS

Photo by SL&LS

Photo by foolcher



Photo by SL&LS

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 - 2018 Nerede Ne Gezilir | Tasarım : By Blogger Templates
En Üste Çıkın